Hlavní navigace

Nova, Prima: Digitalizace? Mlčeti zlato!

6. 9. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 9. 2006

Dnešní večerní zpravodajství na komerčních televizích je minulostí a o digitalizaci tu tradičně nepadla ani zmínka. Editoři Zpravodajského deníku (TV Prima) a Televizních novin (TV Nova) přehlédli vertikt pražského Městského soudu, který zrušil jarní výsledek licenčního řízení na nové digitální programy do multiplexů B a C. Ačkoli jde o zdržení procesu digitalizace, které hraje současné dvojici komerčních stanic do karet reklamních zisků, televize se o něm rozhodly neinformovat.

Nova a Prima se zachovaly stejně už letos v dubnu, kdy pominuly udělení licencí šesti novým hráčům na televizním trhu. Obě stanice minulý podzim také ani nehlesly o startu řádného digitálního vysílání, ačkoli TV Nova je jeho součástí a mezi odbornou veřejností to generální ředitel Petr Dvořák rád zdůrazňuje. Na straně komerčních televizí není přitom ani píď snahy informovat své diváky o chystané změně ve způsobu televizního příjmu.

Veřejnoprávní Česká televize uvedla zprávu o výroku Městského soudu a hrozbě zbrždění zavádění DVB-T na druhém místě, hned po informacích z Ústeckého kraje, kde začala autobusová stávka. Situaci tu komentoval Fero Fenič za Febio TV, ředitel Z1 Martin Mrnka, šéf TV Nova Petr Dvořák, místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Jiří Šenkýř i koordinátor digitalizace Zdeněk Duspiva.

BRAND24

Zájemci se mohou podívat také Události, komentáře, které začínají ve 22:30 a digitalizaci mají jako jedno z témat. Informační vlnu podpořil i Český rozhlas – aktualitám o digitálním vysílání se věnovalo dnešní Radioforum.

Podívejte se na reportáž České televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).