Hlavní navigace

Nova v Televizních novinách: Praha není připravena na vypnutí analogu

29. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 1. 2009

Praha není podle televize Nova připravena na vypínání analogového vysílání a reálně hrozí, že statisíce lidí přijdou po 30. dubnu o televizní signál. Problém se týká především diváků závislých na společných televizních anténách (STA), z nichž většina není pro digitální příjem televize opravena. Týká se to desítek tisíc antén, řekl v dnešních Televizních novinách odborník na antény Pavel Rozum.

Novu podpořila také mluvčí Českých Radiokomunikací Marie Fianová. STA pro Prahu nejsou připraveny na přechod k digitálnímu vysílání, řekla. Přesto Nova chystá vlastní informační kampaň k dubnovému vypínání analogového vysílání ze žižkovského vysílače, která se objeví na její obrazovce již tuto neděli. Budeme diváky informovat, ale jejich problémy s STA vyřešit neumíme, prohlásil generální ředitel Novy Petr Dvořák.

BRAND24

Nejsledovanější česká televize upozornila, že mediální kampaň k vypínání analogu v Praze dosud neběží a Národní koordinační skupina pro digitalizaci příští týden teprve uzavře příjem přihlášek do soutěže na jeho realizátora. S odvoláním na předsedu Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Pavla Dvořáka pak Nova uvedla, že to je především televize, od které diváci čekají informace o přechodu na digitální vysílání.

Zda Nova skutečně vypne 30. dubna svoje analogové vysílání z pražského vysílače Žižkov, zatím není jasné. Budeme postupovat podle Technického plánu přechodu, prohlásil na dnešní tiskové konferenci koordinační skupiny pro digitalizaci technický ředitel Novy Ivo Ferkl. Harmonogram digitalizace sice televize zavazuje k vypnutí analogového vysílání v konkrétním měsíci, na druhou stranu podmiňuje toto vypínání splněním řady podmínek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).