Hlavní navigace

Nova ode dneška zvyšuje frekvenci digitálního spotu

21. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 4. 2009

Televize Nova bude od dnešního dne vysílat digitalizační spot vícekrát denně. Doposud se s ním diváci setkávali pouze sporadicky, nyní najde v programu své místo pětkrát denně. To, kdy se bude vysílat, závisí na tom, kdy pro něj vznikne ve schématu prostor. Nově však bude osazen také konkrétním datem o ukončení analogového TV vysílání ze Žižkova, a to i přesto, že Nova zatím neví, zda termín dodrží.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Kulatý stůl DigiZone.cz: Nova bude s vypnutím analogu váhat do poslední chvíle

Tento týden ve čtvrtek pořádá Národní koordinační skupina pro přechod na digitální vysílání tiskovou konferenci, na které se subjekty, jakými jsou Česká televize, TV Nova i TV Prima, vyjádří k ukončení šíření analogového televizního signálu na Žižkově. Ani zda ale ještě nebude jasné, zda česká komerční jednička svůj kanál skutečně vypne. Oním datem by mělo být až úterý 28. dubna. Až tehdy totiž bude mít Nova k dispozici průzkum od Asociace televizních organizací (ATO), který jí dá odpověď na to, zda se v Praze skutečně analogový signál vyplatí ukončit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).