Hlavní navigace

Nova nedodržela vlastní termín pro digitální připomínky

5. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 6. 2007

Televize Nova měla včera zveřejnit svoje připomínky k návrhu legislativních změn souvisejících s digitalizací. Stanice ale žádné námitky vůči tzv. digitální novele 4. června oficiální cestou nevznesla.

Klamal generální ředitel Petr Dvořák tuzemské diváky, když v tiskové zprávě Novy ze 22. května uvedl: Televize Nova v každém případě zpracuje své stanovisko během 14 dnů a 4. června 2007 s nimi seznámí veřejnost. Podle televizní mluvčí Veroniky Šmítkové nikoliv: Oznámení o tom, že do 4. června poskytne televize Nova prohlášení, jsme dělali v době, kdy jsme měli k dispozici první verzi novely. Do této verze pak byla zapracována řada změn a její finální podobu máme k dispozici od minulého týdne. Naši právníci ji v tuto chvíli studují a ve chvíli, kdy budeme mít hotové připomínky, seznámíme s nimi veřejnost.

Ačkoli oficiální cestou nic ze strany Novy nezaznělo, neoficiálně vznesli její právní zástupci připomínek celou řadou. Stalo se tak na semináři k digitální novele, který uspořádalo Ministerstvo vnitra především pro uchazeče, kterým na podání připomínek stačil původní pětidenní termín. Více najdete v glose ředitele televize Z1 Martina Mrnky O digitální zlaté rybce.

BRAND24

Předseda Národní koordinační skupiny Zdeněk Duspiva je k oficiálnímu uvedení připomínek Novy skeptický. Podle něj se komerční televize zdráhá otevřeně sdělit, co konkrétního ji na připravované digitální novele vadí a svoji kritiku uvádí jen ve formě neadresných a rozvleklých frází. Nova zatím o ničem, co se digitalizace a legislativy týče, veřejnost neinformovala. Když Český telekomunikační úřad sestavoval Technický plán přechodu na digitální vysílání, měly připomínky Novy vždy statut neveřejné.

Digitální novelu v současnosti projednává Legislativní rada vlády. O tom, zda ji vláda schválí a předloží Poslanecké sněmovně se má rozhodnout na zasedání 18. června.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).