Hlavní navigace

Nova načerpala úvěry za téměř miliardu a půl

10. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 4. 2009

Televize Nova, resp. společnost CET 21, si podle ekonomického deníku E15 vzala od České spořitelny dva velké úvěry, jejichž výše se vyšplhala téměř k miliardě a půl. Přesná částka je 1.45 mld. Kč. K dispozici by pak měla mít ještě další úvěr, který čítá částku 300 milionů korun. Ředitel Novy Petr Dvořák přiznal, že si není ani jistý, zda televize této možnosti využila.

Tipy C

Načerpali jsme likviditu, abychom ji měli u sebe a byli schopni ji v případě potřeby použít, konstatoval pro list ředitel Dvořák. První dva úvěry mají být splatné do konce roku 2010. Nikdo však nechce prozradit, co se s částkou téměř jedné a půl miliardy bude dít. Deník E15 se domnívá, že bermudská společnost CME, která Novu vlastní, by mohla peníze použít na zacelení ztrát, které utrpěla na Ukrajině a v Bulharsku.

Lidové noviny si všimly toho, že Nova začala přerušovat reklamou také videa na internetu už i uvnitř jejich stopáže. Týká se to pouze nezpravodajských videí, tedy videí v archivu Nova.cz, konstatovala pro deník mluvčí kanálu Michaela Fričová. Česká komerční jednička přitom doposud vkládala reklamu pouze na začátek a konec videí. Lidovky připomněly, že do budoucna jsou televizní rozpočty pro internet nejzásadnějším zdrojem růstu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).