Hlavní navigace

Nova má dostat jednu bonusovou licenci, míní čtenáři DigiZone.cz

16. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
16. 2. 2007

Pokud by záleželo na čtenářích DigiZone.cz, získala by televize Nova za vrácení analogových kmitočtů jednu bonusovou licenci pro celoplošné digitální vysílání. Vyplývá to z ankety, které se k dnešnímu dni zúčastnilo 189 respondentů. Jednu bonusovou licenci Nově přisuzuje 57 procent, zatímco 35 procent čtenářů by televizi žádnou další licenci nedávalo.

BRAND24

Pouhých osm procent respondentů by Nově udělilo dvě až čtyři bonusové licence. Sama televize svou představu oficiálně nesdělila. Loňská novela zákona o rozhlasovém a televizním vysílání počítala s jednou bonusovou licencí, jejíž vydání bylo podmíněno lhůtou, v níž se měla televize přihlásit k plnění Technického plánu přechodu na digitální vysílání (TPP). Do uplynutí této lhůty ale Český telekomunikační (ČTÚ) úřad TPP nevydal.

V neformálních rozhovorech zástupci Novy připouští, že by si dokázali představit vlastní digitální multiplex s třemi až čtyřmi bonusovými programy. Člen Rady ČTÚ Petr Štěpánek nedávno v rozhovoru pro Český rozhlas uvedl, že komerční televize by chtěly tři bonusové licence, on sám by jim udělil dvě. Podle generálního ředitele Novy Petra Dvořáka by televize chtěla o počtu bonusových licencí vyjednávat se státem, to však nelze bez toho, aniž by vláda určila konkrétního vyjednavače s dostatečně silným mandátem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).