Hlavní navigace

Nova HD se objeví v IPTV a pravděpodobně i multiplexu C

11. 10. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 10. 2007

Vysílání televize Nova ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) budou moci jako první sledovat zákazníci služeb O2TV od Telefóniky O2 a 802.tv od Mattesu AD. V obou případech jde o operátory IPTV, televize přes internetový protokol. Telefónica ji nabízí prostřednictvím sítí ADSL, zatímco Mattes po optické trase. Obě firmy už s Novou uzavřely smlouvu o zařazení HD verze do své programové nabídky.

BRAND24

Nova HD, respektive zpravodajské a publicistické pořady Novy ve vysokém rozlišení obrazu (a zřejmě i seriál Pojišťovna štěstí), by se mohly objevit také v zemském digitálním multiplexu C v Praze a Brně, který provozuje Telefónica O2. Ředitel videoslužeb společnosti Tomáš Dratva na středeční konferenci Tel.con v Praze prohlásil, že operátor je na pilotní provoz HD programu připraven a termín spuštění tohoto vysílání oznámí prostřednictvím tiskové zprávy.

Telefónica O2 nyní šíří v multiplexu C první program České televize ve vysokém rozlišení. Nejde ale o full HD, nýbrž přepočítávaný obraz ze standardního rozlišení. Smlouvu na šíření tohoto programu podepsala ČT do konce letošního října a o jejím prodloužení firmy zatím nejednaly.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).