Hlavní navigace

Nova finišuje s novým diskusním pořadem. Uvažuje o pěti různých časech

30. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na obrazovce by se nová televizní diskuse Novy měla objevit do několika měsíců. Casting na moderátory již proběhl, televize vybírá vhodného kandidáta.

Nový diskusní pořad televize Nova by se měl na obrazovce objevit „do několika měsíců“. Nejsledovanější česká televize pro něj už dokonce vybírá vhodný vysílací čas. „Testujeme několik názvů a vybíráme zhruba mezi pěti sloty, kdy ho chceme vysílat. V každém případě by ale měl být jiný než ostatní televizní diskusní pořady v Česku. Měl by se odlišovat zejména způsobem podávání informací,“ řekl časopisu Týden ředitel zpravodajství Novy Vladimír Mužík.

K TÉMATU: Nova hodlá ještě na jaře zavést nový diskusní pořad. Nebude to Sedmička

Už před časem na Nově proběhly castingy na moderátora nové diskuse. Mužík k tomu dříve serveru DigiZone.cz řekl, že se do nich přihlásila řada známých tváří, aniž by kohokoli jmenoval. Pro Týden pak odmítnul komentovat, zda nový formát počítá s jedním moderátorem, nebo moderátorskou dvojicí. „Je ještě příliš brzy na nějakou konkrétní informaci, ale vyloučeno není nic,“ uvedl Mužík s tím, že dopředu může vyloučit angažmá Václava MoravceČeské televize.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Nova hledá přes inzerát dramaturga pro novou politickou debatu

Nova dlouhá léta vysílala nedělní diskusní pořad Sedmička. Z obrazovky jej „dočasně“ stáhla na podzim 2006, kdy Novu vedl současný šéf České televize Petr Dvořák. Posledním moderátorem Sedmičky by Martin Veselovský, který nyní uvádí Události, komentáře na ČT 24. Na Nově se poté objevil občasný formát Speciál Televizních novin, který moderovala Markéta Fialová. Poslední dobou jej ale televize využívá jen pro každoroční bilanční rozhovor s prezidentem republiky Václavem Klausem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).