Hlavní navigace

Nova expanduje na Slovensko, odstartuje tu začátkem příštího roku

30. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Už jsme v kontaktu se slovenskými operátory, se kterými jednáme o zařazení stanice do jejich základní programové nabídky,“ uvedl Petr Horák, ředitel sekce nových projektů skupiny Nova.

Mediální skupina Nova spustí začátkem příštího roku na Slovensku mezinárodní verzi svého vlajkového kanálu. Komerční televizní lídr tak pravděpodobně reaguje nejen na dlouhodobou poptávku po pořadech této stanice, ale i na letité porušování autorských práv, kdy tamní operátoři nabízeli její vysílání bez toho, aniž by byly vypořádány licenční podmínky. Podle programové šéfky Novy Alex Ruzek se diváci na Slovensku mohou těšit na pořady, které mají vypořádána licenční práva pro šíření v zahraničí. Chybět tak na Nově International nebudou nejen Ordinace v růžové zahradě 2 nebo Ulice, ale i zpravodajství a publicistika.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Bezplatný archiv Nova Plus začal nabízet pořady slovenské televize Markíza

Spuštění testovacího vysílání Nova International plánujeme na začátku roku 2016. Už jsme v kontaktu se slovenskými operátory, se kterými jednáme o zařazení stanice do jejich základní programové nabídky, uvedl Petr Horák, ředitel sekce nových projektů skupiny Nova. Stanice by se v budoucnu měla stát součástí nabídky satelitních a kabelových operátorů na Slovensku. Dostupná bude také na platformě Voyo. Nova International bude vysílat nejen ve standardním, ale i vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Na Slovensku doplní stanice nabídku mezinárodních programů Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).