Hlavní navigace

Nova Cinema odstartuje v multiplexu 2 již dnes v 17 hodin

14. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
14. 12. 2008

Filmový a seriálový kanál Nova Cinema, který má oficiální datum startu stanoveno v multiplexu 2 až na zítřek, odstartuje v této síti již dnes večer. Ředitel televize Nova Petr Dvořák to oznámil včera na slavnostním vyhlášení výsledků ankety o nejpopulárnější interprety české hudební scény Český slavík 2008. Informaci potvrdila serveru DigiZone.cz mluvčí kanálu Michaela Fričová. Zároveň upřesnila, že půjde o testovací vysílání, které by od sedmnácti hodin mělo doladit případné nedostatky před zítřejším oficiálním startem.

Signál Novy Cinemy je z budovy News Center na pražském Barrandově odbavován již od pátečního odpoledne. Kanál může být do terestrické sítě Českých Radiokomunikací zařazen proto, že televize Nova přistoupila na tzv. Technický plán přechodu, jakýsi jízdní řád české digitalizace. Kabeloví a IPTV operátoři nemusí od čtvrtka platit za zařazení filmového kanálu Nova Cinema do svojí programové nabídky. Naopak by tento kanál měli zařadit do nejnižšího omezeného programového balíčku jako další povinný program vedle hlavního kanálu Novy, Primy, České televize nebo zpravodajského kanálu Z1.

BRAND24

EPG bude zařazeno do signálu již v 12:00. Předpokládáme, že nedojde k žádným problémům – technicky jsme si signál odladili již na vysílání upoutávkové smyčky. Celodenní vysílání je, jak bylo sděleno na tiskové konferenci, od zítřka, tj. 15.12., dodal pro DigiZone technický ředitel Novy Ivo Ferkl.

ČTĚTE TAKÉ:
Nova Cinema vyhlásila ke startu v DVB-T soutěž o výlet do Los Angeles
Z Novy Cinema se stal neplacený, povinný program v kabelu a IPTV
Nova Cinema oslavila první narozeniny

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).