Hlavní navigace

Nova bude vysílat videoreklamu na herních serverech i na ICQ

14. 3. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
14. 3. 2008

Televizní reklama nakoupená stanicí Nova se dostane ve videopodobě také na internet. Setkají se s ní uživatelé herních portálů Hry.cz (patří Seznamu) a Hry.Atlas.cz. Videoreklama Novy bude také na stránkách Geewa.com, což je společnost, která oba herní portály provozuje. A pohyblivých spotů nebudou ušetřeni ani uživatelé české verze komunikačního programu ICQ. Informují o tom dnešní Lidové noviny (LN).

Uzavřeli jsme dohodu s Novou, se Seznamem a s Atlasem. Celé je to nastavené tak, že Nova bude standardně prodávat svým klientům reklamu a my ji budeme umísťovat před naše hry, uvedl šéf Geewy Miloš Endrle. Je to hlavně dohoda s portály Seznam a Atlas, zmínil obchodní ředitel Novy Jan Řehák a dodal: Jde o zajímavý produkt, který je v synergii s naším záměrem poskytovat videoreklamu na internetu. Z různých produktů je nejblíže televiznímu divákovi. Novým kanálem by Nova mohla za měsíc až milionů reklamních spotů.

Hry společnosti Geewa hraje každý den sto tisíc lidí. Podle Miloše Enderleho může Geewa díky Nově dosáhnout mnohem vyšších tržeb než například Stream. Geewa se stává provozovatelem zábavního kanálu, který chceme nabízet nejen na internetu, ale také v interaktivní televizi a na mobilních telefonech, připomněl Enderle i spolupráci s mobilními operátory.

V tuto chvíli se potýkáme se spoustou problémů, konstatoval šéf Geewy. Firma řeší problémy s autorskými právy. Sporné jsou také provize pro agentury, které nákup v médiích zprostředkovávají. Ty mají podle Endrleho velké procento za prodej reklamy po internetu, ale menší za televizi. Zdá se nám tedy, že nemají velký zájem tuto službu nabízet inzerentům za podmínek televizních, ale chtějí podmínky internetové, řekl Endrle.

BRAND24

Podle šéfa obchodu Novy Řeháka jde o mladý produkt. Oslovujeme klienty a čekáme odezvu. Zatím v rámci videoreklamy promujeme vlastní pořady Novy, naznačil Řehák. Pro klienty je to nová věc a bude chvíli trvat, než zjistí, jak to funguje, dodal. Účastníci projektu plánují co nejvíce zjednodušit nákup videoreklamy na internetu. Plánem pro letošní rok je vyřešit počáteční potíže nového trhu a získat první inzerenty. Cíl je zpropagovat produkt směrem k vánočnímu trhu a připravit půdu pro další rok, uzavřel Enderle.

Zdroj: ČTK

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).