Hlavní navigace

Nova bude skrytou kamerou sledovat hospody a koupaliště, kde točí pivo pod míru

28. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pivní inspektor naváže na Potravinového inspektora, v Televizních novinách se má objevit, jakmile začne sezóna venkovních zahrádek. Nova si políčí i na koupaliště.

Nejen zkažené potraviny v hypermarketech, ale také podmírečné pivo v hospodách a na koupalištích budou odhalovat Televizní noviny na Nově. Projekt Pivního inspektora, který naváže na úspěch Potravinového inspektora a jehož ochrannou známku si Nova zaregistrovala letos v březnu, odstartuje podle ředitele zpravodajství Vladimíra Mužíka hned, jakmile se oteplí a začne sezóna venkovních zahrádek. Televize při monitorování nepoctivých hospodských použije skrytou kameru.

K TÉMATU: Nova si registruje Pivního inspektora, Barrandov Týden na Barrandově a ve světě

“Půjde o to, jestli se tu v hospodách dodržují míry u točeného piva,” řekl Mužík v rozhovoru pro server DigiZone.cz. Záštitu nad celým projektem by podle něj měl mít reportér Ladislav Hruška, který stojí i za nápadem s Potravinovým inspektorem. Hospody však osobně objíždět nebude. “Kdyby do nějaké hospody přijel Láďa Hruška, skoro bych se vsadil, že se do půlitru najednou vejde tuplák. Tudy by cesta nevedla. Zřejmě tedy najmeme nějaké brigádníky nebo využijeme stávající spolupracovníky,” uvedl ředitel zpravodajství Novy.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Placka Potravinový inspektor od Novy je hitem: za tři dny o ni požádalo devět tisíc lidí

Pivní inspektor se podle Mužíka hodně zaměří i na stánky s občerstvením na letních koupalištích. “Tam se o dodržování správné míry u točeného piva nikdo moc nestará,” vysvětlil. Na léto pak Nova do Televizních novin vrátí i Letního inspektora, který loni hodnotil úroveň letních kempů. “Čeká ho ale určitá inovace,” dodal Mužík bez bližších podrobností.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).