Hlavní navigace

Nizozemské HDTV kanály ze satelitu stále volně

17. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 5. 2010

Řadu nizozemských programů, které vysílají prostřednictvím satelitních pozic 23,5 a 19,2 st. východně, je možné naladit i po víkendu stále nekódovaně. Jedná se jak o SD programy, tak i stanice v HD rozlišení. Vyjmenujme si některé z nich – Ketnet HD, Brava HDTV, Discovery HD Showcase, Film 1 HD nebo třeba National Geographic HD.

K TÉMATU: Nizozemské HDTV kanály ze satelitu před zakódováním

Největší popularitu si však mezi tuzemskými satelitními nadšenci získal okamžitě Sport 1 HD. Jde o program, který je dostupný také českému divákovi, avšak oproti nizozemské verzi mu vadí dvě věci – obrazová kvalita a jeho formát. Zatímco u partnerské platformy satelitního paketu Skylink je Sport 1 dostupný se širokoúhlým obrazem a navíc v HD kvalitě, v tuzemsku se u všech společností šíří tato stanice pouze v klasickém rozlišení a diskutující ji často označují jako mazanici.

BRAND24

Sport 1 HD Netherlands vysílá na pozici 23,5 st. východně s těmito parametry: 12129/V, SR 27500, FEC 5/6, norma DVB-S2/QPSK, kódování žádné.

Přehled aktuálně volně vysílaných nizozemských stanic najdete v tomto seznamu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).