Hlavní navigace

Nemocnice na kraji města bude pokračovat novými osudy

11. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 9. 2008

Česká televize vysílá aktuálně v repríze druhou řadu legendárního českého seriálu Nemocnice na kraji města s podtitulem Po dvaceti letech. Už brzy však na ně naváže třetí sérií. Tu dnes představila novinářům veřejnoprávní televize na tiskové konferenci v Malém sále kina Světozor. Nová řada s názvem Nemocnice na kraji města – nové osudy, se bude vysílat od pátku 26. září vždy ve 20 hodin na ČT 1. Nové příběhy postav z legendárního seriálu Nemocnice na kraji města tentokrát vzešly z pera scenáristky Lucie Konášové.

FOTOGALERIE: Fotky z natáčení premiérové řady Nemocnice

Diváci se mohou těšit na své oblíbené postavy jakými jsou Alžběta Čeňková, Arnošt Blažej, anestezioložka Dana Králová a Milada Bártová, z nově příchozích postav se objeví ortopedka Marie Hudcová, anesteziolog Vítek Krásný nebo jeho kolegu Milana Kopala. Osudy a příběhy lékařů, sester a pacientů z borské nemocnice se poprvé objevily na obrazovce před třiceti lety, 5. listopadu 1978. Autor seriálu Jaroslav Dietl, jehož byla Nemocnice devátým seriálem pro ČST, a režisér Jaroslav Dudek natočili nejprve třináct dílů. Po velkém úspěchu dotočili o tři roky později dalších sedm pokračování.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Premiéru nové Nemocnice na kraji města uvidí nejdříve diváci v Žatci

Natáčení třinácti nových příběhu trvalo od přípravných prací do ukončení téměř dva roky. Od doby první Nemocnice seriál částečně opustil studia na Kavčích horách a jeho natáčení zachycuje protagonisty v reálech a exteriérech. Premiérové díly se natáčely v Ústřední vojenské nemocnicí a Žatci. Herecky budou mít v nových dílech premiéru mj. Vilma Cibulková a Richard Krajčo. Se scenáristkou Lucií Konášovou a režisérem Viktorem Polesným na seriálu spolupracovali Josef Špelda (kamera), Marča Arichteva (dramaturgie), Jiří Hlupý (architekt), Ivana Brádková (kostýmní výtvarnice), Ondřej Soukup (hudba), Miroslav Hřebejk (mistr zvuku), Lenka Polesná (střih), Ivana Jaroschy (vedoucí výroby) a další.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).