Hlavní navigace

Německý veřejnoprávní rozhlas MDR plánuje okruh Figarino pro dětské posluchače

26. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nový okruh by veřejnoprávní rozhlas MDR nabídl v digitálních distribučních kanálech, tedy na internetu, satelitu, v kabelových sítích i prostřednictvím technologie DAB+.

Okruh určený výhradně dětským posluchačům plánuje spustit německý veřejnoprávní rozhlas MDR, který vysílá pro Sasko, Sasko-Anhaltsko a Duryňsko. Podle serveru Radiowoche.de by se měla nová stanice jmenovat Figarino, tedy podobně jako kulturní okruh MDR Figaro. Figarino už sice v současné době funguje, ale pouze jako internetový projekt. Do podoby klasické rozhlasové stanice by muselo být teprve transformováno. Zpráva přichází jen několik měsíců poté, co byl prozatím „k ledu“ odložen okruh KiRaKa, společný projekt Bavorského rozhlasu (BR) a veřejnoprávního vysílatele WDR.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Bavorský rozhlas odložil spuštění tamní obdoby Rádia Junior na neurčito

Nový okruh by veřejnoprávní rozhlas MDR nabídl v digitálních distribučních kanálech, tedy na internetu, satelitu, v kabelových sítích i prostřednictvím technologie DAB+, kterou je možné díky příhraničnímu příjmu zachytit z několika vysílačů i na území České republiky. Jde tedy zejména o severní a částečně i střední a západní Čechy. Velmi dobré pokrytí směrem do Čech má zejména vysílač Löbau, který výkonem 10 kW funguje na kanálu 9A. Klasickou analogovou (VKV) distribuci MDR pochopitelně zatím nezavrhuje, ale omezené kmitočtové spektrum mu zde neumožňuje rozvíjet nové služby.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).