Hlavní navigace

Německý Sport 1 dostane sesterské rádio, vysílat by mělo i v technologii DAB

7. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rozhlasová stanice Sport1.fm bude sázet i na přenosy z dalších sportovních událostí, nejen na Bundesligu, která má být jejím hlavním tahákem. Odstartovat má začátkem srpna.

Společnost Constantin Medien, která je u našich západních sousedů provozovatelem známého nekódovaného tematického kanálu Sport 1, jež mohou čeští diváci bez problémů sledovat ze satelitní pozice 19,2 stupně východně, spustí vlastní rozhlasovou stanici. Potvrdily se tak informace, které se v minulých týdnech přetřásaly v německých médiích. Exkluzivní vysílací rozhlasová práva na fotbalovou Bundesligu získal právě provozovatel Sportu 1. Stanice 90elf o ně naopak přišly a v tuto chvíli de facto fungují všechny jako nonstop jukebox. Na šesti okruzích se vysílá stejný obsah.

BRAND24

K TÉMATU: Místo přenosů z Bundesligy nyní poslouchají Němci pouze nonstop jukebox

Nová rozhlasová stanice, kterou spustí Sport 1, se má jmenovat příznačně Sport1.fm. Informují o tom německé média, například server Radiowoche.de. Provozovatel stanice už nechce udělat ale stejnou chybu, jakou udělala konkurenční skupina. Ve svém programu nechce výhradně sázet pouze na přenosy z Bundesligy. V případě ztrát vysílacích práv po několika letech by to pro něho pochopitelně znamenalo velké problémy. Sport1.fm se chce zaměřit i na jiná sportovní odvětví. Stanice může začít vysílat i prostřednictvím technologie DAB, tedy v rámci digitálního rozhlasu, takže se počítá s tím, že se objeví právě tam.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).