Hlavní navigace

Nekódovaný kanál Anixe HD nabídne přes tisíc hodin videa v archivu HbbTV

12. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V současné době nabízí program Anixe prostřednictvím přijímačů s podporou hybridního vysílání pouze textové zpravodajství s fotografiemi. Od prosince by se to mělo změnit.

Vlastní videotéku dostupnou prostřednictvím hybridního širokopásmového vysílání označovaného zkratkou HbbTV bude mít od prosince německý komerční kanál Anixe a také jeho verze ve vysokém rozlišení obrazu Anixe HD. Vzhledem k tomu, že program je dostupný na satelitní pozici 19,2 stupně východně nekódovaně, budou moci tento nový doplněk k vysílání využívat i diváci v České republice a také na Slovensku. V době, kdy ještě nebylo volné HD šíření příliš obvyklé, patřil Anixe k jedněm z nejoblíbenějších kanálů na orbitu.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Španělská rtve začala na satelitu využívat technologii HbbTV. Funguje i v Česku

Prostřednictvím on-line videotéky chce Anixe nabídnout od 1. prosince více než tisíc hodin videa. V současné době je na tom hybridní vysílání tohoto programu podobně jako Česká televize. Zatímco naše veřejnoprávní médium tu nabízí prozatím pouze HD teletext bez obrázků (a stále ještě aplikaci pro Letní olympijské hry Londýn 2012), Anixe dává přednost aktuálnímu zpravodajství z domova i ze světa. Na rozdíl od české televize ale obsahuje i fotografie. Od 1. října začala stanice vysílat pro pamětníky remasterovanou HD verzi seriálu Dynastie z 80. let minulého století.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).