Hlavní navigace

Německo stále jedná o ukončení analogu na satelitu

27. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 5. 2009

Německá veřejnoprávní televize ARD/ZDF je v jednáních se společností SES Astra a dalšími provozovateli o ukončení analogového satelitního vysílání z pozice 19.2 st. vých. Serveru DiGITAL fernsehen to řekla vedoucí oddělení komunikace a marketingu ARD Brigitte Busch. Na otázku, jaký termín byl pro ukončení stanoven, odpověděla, že tato záležitost je stále předmětem jednání.

K TÉMATU: Německo ukončí analog na satelitu nejpozději za dva roky

BRAND24

Při dotazu na dříve avizované datum – přelom let 2010 a 2011 – Busch konstatovala, že existují na obou stranách různé zájmy a jsou nutné dohody s partnery. Marketingová manažerka ARD dále sdělila, že transpondéry, které v současné době slouží pro analogové vysílání, nebudou vypnuty, ale poslouží i pro digitální šíření signálu. Z pohledu technického jde podle ní o velmi jednoduchou operaci. Jako příklad uvedla např. frekvenci, kterou v současné době využívá kanál Arte HD.

Podle ředitele pro vnější vztahy Marco Gassena ze společnosti Kabel Deutschland se však jeví jako reálný termín pro kompromis až první nebo druhé čtvrtletí roku 2012.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).