Hlavní navigace

Nekódované novinky z družice Astra: Test Fashion TV, nové demo HD+ i konec AF TV

1. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Satelity Astra nenechaly na pochybách nikoho v tom směru, že tu máme začátek nové televizní sezóny. Došlo k několika změnám, které by vás neměly minout.

Kromě startu avizovaného rakouského kanálu Melodie Express, který proběhl bez problémů na satelitní pozici 19,2 stupně východně, se dočkali diváci přijímající signál z družice i několika dalších programových novinek, jež nebyly dopředu avizovány. Týká se to zejména zahájení zkušebního vysílání mezinárodní verze lifestylového programu Fashion TV na stejném odbytišti. Programová pozice je označena jako „FTV test“ a stanici prozatím chybí její identifikátor – logo.

K TÉMATU: Podzim přinese další nové české televize. Novinek se dočkáme i ze zahraničí

Kanál Fashion TV je vysílán na doposud nevyužíván transpondéru (frekvenci) s identifikaci RRSat, na kterém je také šířena programová pozice označená jako Test (obsahuje pouze monoskop). Mezinárodní verze Fashion TV má ve zkušebním režimu rozlišení 544×576 pixelů a datový tok 2,6 Mbps. Obrazová kvalita kanálu je ale velice nízká a zvláště v rychle se měnících scénách jsou vidět nepřehlédnutelné artefakty – mozaikování. Zvuku bylo vyhrazeno 126 kbps.

ČTĚTE TAKÉ: Módní reality show Face of Fashion TV se přesune ze Slovenska do Česka

Parametry příjmu Fashion TV (test): Astra 2C (19,2 stupně východně), 11185/V, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Své aktivity na satelitní pozici 19,2 stupně východně rozšířila také placená služba HD+, která propaguje na nové programové pozici „HD+SMARTTV DEMO“ svou novou službu „HD+ SmartTV“, viz: http://www.hd-plus.de/#/hd-plus-smarttv. Operátor používá poměrně vysoký datový tok, přibližně 11,6 Mbps. Neodstartovala naopak plánovaná televize Ägypten TV. V době psaní této zprávy obsahovala její programová pozice stále statickou obrazovku a na webu, viz: http://www.aegypten.tv/, dokonce počítadlo už téměř dva dny hodiny do startu přidává.

BRAND24

Parametry příjmu HD+ SmartTV Demo: Astra 1M (19,2 stupně východně), 10802/H, SR 22000, FEC ¾, norma DVB-S, kódování žádné (FTA). Stejný program vysílá na kapacitě 11421/H, SR 22000, FEC 5/6.

Na satelitní pozici 23,5 stupně východně (CS Link, Skylink) došlo k ukončení šíření kanálu AF TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).