Hlavní navigace

Nekódovaná France 24 začne využívat na družici Astra technologii HbbTV

22. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 12. 2011

Francouzský zpravodajský kanál France 24, který vysílá nekódovaně kromě tohoto jazyka také v angličtině a arabštině, zahájí prostřednictvím družice Astra, pozice 19,2 stupně východně, šíření služeb hybridní televize označované jako HbbTV. Ty budou dostupné od počátku roku 2012. Technickou podporu France 24 zajistí satelitní operátor SES a společnost Orange.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Česká televize to s hybridní televizí myslí vážně. Budou mít diváci zájem?

Po Německu je Francie další zemí, kde se HbbTV těší poměrně velké oblibě. S úspěchem už tento způsob distribuce doplňkových aplikací představila tamní veřejnoprávní televize, nyní přicházejí na řadu i komerční subjekty. France 24 je dostupná na pěti kontinentech v desítkách milionů domácností na celém světě. Tento krok umožní všem našim divákům možnost pracovat stejně s naším vysíláním, uvedl při této příležitosti vedoucí oddělení strategie, rozvoje a veřejných záležitostí Frank Melloul.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Nekódovaná stanice Kabel Eins představí technologii hybridního vysílání HbbTV

Aby mohli diváci využívat služeb HbbTV potřebují satelitní přijímač nebo televizor, který tento standard podporují. Díky němu a připojení k širokopásmovému internetu se jim otvírají další možnosti, které jim vysílatel nabízí, jako je například přístup na portál dané stanice, HD teletext, který je spíše než teletextem moderními internetovými stránkami, a mimo jiné i přístup do videotéky daného kanálu. Technologii HbbTV dnes začala využívat i německá zpravodajská televize n-tv. V České republice přistoupila ke standardu prozatím pouze Česká televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).