Hlavní navigace

Největší problémy s příjmem televize Prima jsou na Jesenicku

20. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 10. 2011

UVNITŘ MAPA Na Jesenicku je stále ještě poměrně velká oblast, kde diváci nezachytí analogový ani digitální signál televize Prima. Vyplývá to z dokumentu Vyhodnocení průběhu přechodu zemského analogového vysílání na zemské digitální televizní vysílání, který připravil Český telekomunikační úřad (ČTÚ) pro vládu. Jesenicko zatím stále doplácí na to, že analogový signál Primy tu vždy chyběl a digitální tu nikdy nebyl.

ČTĚTE TAKÉ: Slovenská vysílací rada opět odebírala analogové kmitočty. Nejvíc Markíze

BRAND24

Multiplex 2, ve kterém jsou šířeny programy Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool a TV Barrandov, bude z vysílače Praděd spuštěn na konci tohoto měsíce. V současné době doplácí na absenci signálu české komerční dvojky především obyvatelé takzvaných Rychlebských hor. Do nich jsou situovány například obce Žulová, Vápenná nebo Javorník. Oblasti bez analogového signálu Primy se dají ale najít například i v západních Čechách u hranic s Německem. Ve velké míře naopak nechybí ještě na Ostravsku a v územní oblasti Zlín.

Pokrytí analogovým a digitálním signálem televize Prima k 30. září letošního roku. (Zdroj: ČTÚ)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).