Hlavní navigace

Nejpopulárnější tváře zpráv i sportu má Nova, zjistilo UPC

5. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 1. 2007

Na sklonku roku přinesl kabelový a satelitní operátor UPC tradiční celoevropský průzkum svých televizních diváků. Dva poslední dotazy směrovaly na nejoblíbenějšího sportovního redaktora a na nejpopulárnější dvojici moderující televizní zprávy. Mezi 463 respondenty českého průzkumu jednoznačně uspěla televize Nova. Oslovení zvolili 21 procenty hlasů za nejoblíbenějšího „sporťáka“ Pavla Poulíčka, mezi párem servírujícím lidem obecné zprávy vyhrála Lucie Borhyová a Ray Koranteng, pro které hlasovalo 36 procent dotázaných. Pavel je častěji volen ženami než muži, uvádí oficiální komentář k průzkumu.

Druhé a třetí místo si ve sportu odnáší Česká televize. Petr Vichnar a Jaromír Bosák shodně bodovali u 14 procent hlasujících. Na Václava Tittelbacha zůstala – byť o jediný procentní bod – bramborová medaile, hlas mu dalo 13 procent účastníků průzkumu.

BRAND24

V obecném zpravodajství za Lucií a Rayem s odstupem následoval pár Karel Vořísek – Markéta Fialová se 14 procenty hlasů, tedy i druhé místo zůstalo na Barrandově. Bronz získala dvojice Jolana Voldánová – Bohumil Klepetko z ČT, pro kterou hlasovalo 13 procent lidí. Nova ale nebyla daleko od zaplnění celého stupně vítězů, čtvrtí Pavel Dumbrovský a Pavla Charvátová dostali totiž 12 procent hlasů, jen o procentní bod méně než nejpopulárnější moderátoři České televize. Závěry průzkumu UPC nepřály Primě. I Světlana Zárubová a Petr Tichý, kteří se za televizi umístili nejlépe, získali jen čtyři procenta hlasů.

Přečtěte si závěry z celého průzkumu: Průzkum UPC: přes SMS hlasuje pravidelně jen každý dvacátý

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).