Hlavní navigace

Nefunguje vám polské DVB-T? Operátor upravil jeho parametry

6. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
6. 12. 2011

V souvislosti s blížícím se startem digitálního pozemního multiplexu 1 v Polsku, který byl stanoven na polovinu tohoto měsíce, došlo dnes v noci k úpravě zbývajících dvou sítí. Telekomunikační operátor Emitel na to upozorňuje prostřednictvím svých webových stránek. Pokud se tedy náhodou divákům stane, že jim multiplex nefunguje korektně, je nutné ho znovu naladit.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Polský operátor Emitel začne brzy spouštět pozemní DVB-T multiplex 1

Emitel se na webu zmiňuje konkrétně o úpravě parametrů SID, neboli Service ID (identifikátor služby), a LCN, což jakési logické číslo kanálu, díky kterému televizor případně set-top-box řadí správně programy za sebe. Operátor na svém webu uvádí, že možná bude nutné nejen multiplexy znovu proladit, ale v horším případě i uvést přijímač do továrního stavu, a poté ho znovu nastavit. Tato operace se může týkat i našich diváků ve východních Čechách a také na Moravě v těsném sousedství polských hranic, pokud programy z těchto multiplexů sledují.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).