Hlavní navigace

Názvy kanálů v multiplexu 1 by se již měly zobrazovat v pořádku

4. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
4. 11. 2008

Česká televize v sobotu připustila, že od pátku 31. října (a v Praze od čtvrtka 30. října) vysílá její multiplex 1 s chybným označením jednotlivých programů. Na některých set-top-boxech a televizorech se objevil problém se zobrazením jejich názvů. O tomto problému ČT věděla a intenzivně na jeho řešení spolupracovala s výrobcem multiplexeru, který je v současnosti používán a který je příčinou tohoto stavu. Podle informace od vedoucí projektu digitalizace ČT Pavla Hanuše, už by se nyní měly zobrazovat názvy kanálů bez problémů.

BRAND24

K TÉMATU: ČT vysvětluje problém s označením programů v multiplexu 1

Problém nebyl vlastními silami ČT řešitelný a jeho řešení probíhalo podle Hanuše ve spolupráci s dodavatelem. Některé set-top-boxy ode dneška zvládnou zobrazit ID kanálu bez problémů, u jiných budou muset diváci znovu provést automatické vyhledávání. Pak se jim budou názvy programů zobrazovat správně, konstatoval v sobotu Hanuš. K odstranění chyby chystá ještě dnes ČT vydání tiskové zprávy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).