Hlavní navigace

National Geographic Channel začne vysílat 10. července ve formátu 16:9

24. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dokumentární kanál National Geographic v klasickém rozlišení bude další tematickou stanicí, která přejde do obrazového formátu 16:9. Změna proběhne 10. července.

Televizní diváci dokumentárního kanálu National Geographic se dočkají 10. července jeho přechodu ze zastaralého obrazového formátu 4:3 do moderního zobrazení 16:9. Dnes o tom informovala novináře PR manažerka stanice Jana Dobášová. Do formátu 16:9 přešli v poslední době například stanice Discovery Channel, AXN nebo Viasat Explorer, všechny v klasickém rozlišení obrazu. Sesterský program Nat Geo Wild bude šířen nadále ve formátu 4:3.

ČTĚTE TAKÉ: Viasat Explorer rozšířil vysílání a přešel do obrazového formátu

Jsem velice potěšen, že mohu potvrdit tuto dlouho očekávanou novinu. Přechod TV kanálu do širokoúhlého formátu byl jedním z dlouho připravovaných a plánovaných kroků. Plníme tak přání našich věrných diváků a věříme, že si tímto krokem získáme i mnoho dalších příznivců, neboť se jedná o další krok v dlouhodobém zkvalitňování naší nabídky, uvedl při této příležitosti regionální ředitel pro střední a východní Evropu Carlos Ortega.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).