Hlavní navigace

National Geographic ve standardním rozlišení začal vysílat ve formátu 16:9

10. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dokumentární kanál plní závazek vůči svým divákům a od dnešního dne jim poskytuje vysílání v obrazovém formátu 16:9, a to kompletně včetně dokumentů i doprovodné grafiky.

Majitelé moderních televizorů se širokoúhlým zobrazováním už si mohou dokumentární kanál National Geographic v jeho klasické verzi obrazu užít naplno. Stanice dnes podle plánu přešla na obrazový formát 16:9, to znamená, že se nevysílá například s černými pruhy po stranách, případně ve tvaru „poštovní známky", tedy obraz umístěný doprostřed s černými pruhy po levé i pravé straně a také v horní a dolní části obrazovky. Nasazení širokoúhlého formátu oznámila stanice 24. května.

BRAND24

Dokumentární kanál National Geographic přešel na obrazový formát 16:9.
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Dokumentární kanál National Geographic přešel na obrazový formát 16:9.

K TÉMATU: National Geographic Channel začne vysílat 10. července ve formátu 16:9

Operátoři budou přecházet na vysílání 16:9 postupně. Server DigiZone.cz si ověřil, že tento formát už je dostupný například u satelitní služby Skylink, naopak (podle očekávání) s ním měla problém rumunská Digi TV, která taktéž působí na českém trhu. Ta nadále vysílá National Geographic ve formátu 4:3, což způsobuje, že obraz je deformovaný a logo je umístěné téměř doprostřed obrazovky. Vysílání sesterské stanice Nat Geo Wild zůstává nadále prozatím v původním poměru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).