Hlavní navigace

Nástupkyně Barbory Tachecí v Radiožurnálu chce zvýšit počet reportáží

18. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 12. 2008

UVNITŘ FOTO Český rozhlas 1 – Radiožurnál by měl v následujících měsících zlepšit úroveň mluveného slova, vysílat více reportáží a více využívat zahraničních zpravodajů ČRo. V rozhovoru pro zpravodajský kanál ČT 24 to řekla Hana Hikelová, kterou generální ředitel ČRo Václav Kasík jmenuje od 1. ledna 2009 do nové funkce ředitelky zpravodajských stanic ČRo.

Hikelová tak obsadí mj. i někdejší funkci ředitelky ČRo 1 – Radiožurnálu, kterou naposledy zastávala Barbora Tachecí. Posledních deset měsíců ale Radiožurnál nemá ředitele a jeho vedením je pověřen šéfredaktor Alexandr Pícha. Hikelová na ČT 24 řekla, že žádnou revoluci v Radiožurnálu nechystá.

V prvních měsících bych byla ráda, aby posluchači alespoň zaznamenali to, že se něco zlepšuje v obsahu mluveného slova, ve zpravodajství a aktuální publicistice, prohlásila Hikelová. Nemyslím si, že formát Radiožurnálu není možné měnit každého půl roku, je lepší doladit stávající koncepci. Chci do něj dostat více reportáží, kvalitnější příspěvky, než tam momentálně jsou a do ranního vysílání více zahraničních zpravodajů.

Kromě Radiožurnálu bude mít Hikelová z titulu své nové funkce na starost také zpravodajské Rádio Česko, zpravodajství na ostatních celoplošných stanicích ČRo a především v regionálních studiích ČRo. Celkem jde o 21 rozhlasových stanic. Ty by měly podle Hikelové více spolupracovat: Kvalitní příspěvky musí být rychle a jednoduše k dispozici všem stanicím a musí být jedno, zda je vyrobil redaktor Rádia Česko nebo Radiožurnálu.

Obdobnou funkci, jakou bude zastávat Hikelová, již před lety založila Česká televize. Ředitelem zpravodajství ČT je Milan Fridrich.

BRAND24

Hana Hikelová (Foto: archiv Českého rozhlasu)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).