Hlavní navigace

Nalaďte si na satelitu švýcarské rádio DRS 4 News

26. 10. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 10. 2007

Nová švýcarská zpravodajská stanice DRS 4 News začala testovat na družici Hotbird 13 stupňů východně. Program, který patří pod veřejnoprávní organizaci SRG SSR idee suisse, proto bez problémů naladí i vlastníci satelitních kompletů v Česku. Oficiální start je naplánovaný na pondělí 5. listopadu. V domovském Švýcarsku bude stanice vysílat také jako digitální rozhlas (DAB) a v kabelových rozvodech. Včera o tom informoval server Satnews.de.

Parametry přijmu: Hotbird 13° východně, 12.399 GHz/V, SR 27.500, FEC 3/4, ID SRG-DRS4News, žádné kódování (FTA)

BRAND24

SRG SSR idee suisse provozuje kromě DRS 4 i rozhlasové stanice DRS 1 (zprávy, zábava, hudba), DRS 2 (kultura, intelektuální a klasická hudba), DRS 3 (mezinárodní hudba a rock), DRS Musikwalle (především německé hity – „Schlagermusik“) a Virus, hudební stanici orientovanou na mládež. Virus, narozdíl od ostatních jmenovaných, vysílá pouze na internetu a satelitu

Do stejné mediální rodiny patří také televize SF 1, SF zwei a SF info. Rozhlasové stanice je možné na satelitu přijímat volně, vysílání Schweizer Fernsehen (SF) je kromě SF info kódováno.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).