Hlavní navigace

Nabídka HDTV kanálů na satelitu je opět bohatší

6. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 2. 2009

Počet HDTV kanálů vysílajících prostřednictvím družice se po včerejšku opět zvýšil o jeden. Na satelitu Türksat 3A na pozici 42 st. vých. se objevila stanice s názvem Türksat HD Promo, která propaguje služby tohoto satelitního operátora. Program je šířen nekódovaně, tedy pro jeho příjem není vyžadována žádná abonentská karta. Vysílá se v tzv. západním svazku a pro zachycení postačí parabola běžných rozměrů. Server Lyngsat.com dokonce uvádí, že stačí pouze ta o průměru 50 cm.

BRAND24

PŘÍLOHA: Televize ve vysokém rozlišení

Turksat HD Promo doplnil nabídku řady volných HDTV kanálů ze satelitu. Mezi nejatraktivnější družice patří z tohoto pohledu Astra na pozici 19.2 st. vých. Zde vysílají např. programy Arte HD, Anixe HD nebo Astra Promo HD. Zajímavá je také nabídka programů ze satelitu Eurobird 9 na 9 st. vých. Zde jsou volně šířeny stanice Fashion TV HD, Luxe HD nebo MelodyZen HD. Kanál Turksat HD Promo vysílá s parametry: 12685/H, SR 30000, FEC 5/6, DVB-S s kompresním formátem MPEG-4/AVC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).