Hlavní navigace

Na trh se dostává Blu-ray rekordér se satelitním tunerem

17. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 4. 2009

Jak dnes informuje server satCentrum, na trh se brzo dostane nový model Blu-ray rekordéru od firmy Panasonic, který v sobě bude mít integrovaný také satelitní tuner. V první fázi však bude tento výrobek určen pouze pro trh ve Velké Británii. Vyrábět se ale bude na Slovensku v závodě Panasonic AVC Networks Slovakia, s.r.o. Jeho cena by se měla pohybovat okolo jednoho tisíce liber.

Všechny modely mají dva přijímací díly DVB-S/MPEG4, které podporují souběžné nahrávání dvou pořadů. Integrovaný enkodér H.264 umožní pozdější komprimaci obrazu a zvuku různé kvalitativní úrovně, upozornilo satCentrum. Modely firmy Panasonic dále charakterizuje rozhraní USB a sloty na karty SD, které budou podporovat i reprodukci externích záznamů z camcorderu, dodal server. Modely budou podporovat také načtení informací z internetu prostřednictvím služby BD-Live.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).