Hlavní navigace

Na Nova Sport začal tenisový Světový pohár družstev

17. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 5. 2010

Světový pohár družstev nabídne ode dneška až do 22. května svým divákům Nova Sport. Ten se koná každoročně již od roku 1978 a je považován za druhou nejprestižnější týmovou soutěž po Davis Cupu. Český tým bude spoléhat především na 16. tenistu žebříčku ATP Tomáše Berdycha. Pro čtyřhru je připraven specialista Lukáš Dlouhý. Třetím do týmu je aktuálně 85. hráč světa Jan Hájek, upozornil ředitel stanice Marek Kindernay.

Československý tým uspěl v minulosti ve finále v roce 1981 s Austrálií a v roce 1987 se Spojenými státy. Letos se na úvod naši tenisté utkají se Španělskem, které nehraje v nejsilnější sestavě a do Německa přijelo s Nicolasem Almagrem, Danielem Gimeno-Traverem a Marcem Lopezem. Dalším soupeřem našich tenistů v červené skupině poté bude tým USA v sestavě Sam Querrey, John Isner a dubloví specialisté Bob a Mike Bryanovi. Australany povede Lleyton Hewitt.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).