Hlavní navigace

Na kvalitu předvolebních spotů dohlédne v České televizi zvláštní tým

10. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 2. 2010

Česká televize sestaví tým lidí, kteří budou dohlížet na kvalitu předvolebních spotů. Dnes tato informace padla na zasedání Rady ČT, kontrolního orgánu tohoto veřejnoprávního média. Tímto krokem by se tak mělo zabránit tomu, aby se na obrazovky dostaly spoty, které by nějakým, ať už jakýmkoliv způsobem porušovaly zákon. Jde mj. o reakci na loňský rasistický klip Národní strany.

BRAND24

Pokud přijdeme na nějaký závadný spot, tak ho neodvysíláme, ale vyzveme stranu, aby dodala jiný, konstatoval při této příležitosti generální ředitel České televize Jiří Janeček. Odborný tým by dle jeho slov měl být složený mj. z právníků. Konečné slovo k osudu stranických videí si vyhradil ředitel pro sebe, upozornila na svém zpravodajském webu ČT.

Jednou z dalších novinek by měl být např. chystaný pořad o sdělovacích prostředcích, který však bude mít jiný charakter než nedávno zrušená Média a svět. Ten bude poukazovat na jejich chyby, které dělají, a měly by na nich spolupracovat pedagogové z vysokých škol a také mediální odborníci. Pořad bude především o faktech. Myslím si, že není správné, aby novinář byl pan dokonalý, konstatoval generální ředitel České televize Jiří Janeček. Pořad by měl podle Janečka také střílet do vlastních řad.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).