Hlavní navigace

Multiplex A aktualizuje firmware televizorů Bravia

12. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
12. 6. 2007

Majitelé televizorů Sony Bravia se zabudovaných tunerem pro DVB-T se dočkají samočinné aktualizace jejich ovladačů. Tzv. system software update (SSU) proběhne v období od 12. do 26. června ve všech oblastech pokrytých signálem zemského multiplexu A. K aktualizaci dochází při vypnutí přijímače do pohotovostního režimu (standby) na dobu nejméně jedné hodiny, informovala dnes Česká televize, která odvysílání aktualizace připravila společně s Radiokomuni­kacemi jako provozovatelem digitální sítě A.

Vlastníci digitálních přijímačů si mohou jejich software aktualizovat i ručně po propojení s počítačem. Přímé nahrání ovladačů z vysílání multiplexu je pro diváky ale jednodušším a hlavně bezstarostným řešením. Současné distribuce firmwaru pro televizory Bravia je prvním SSU v České republice. Majitelé výrobků Sony získají aktualizaci na verzi 2.5.511. Česká televize je do budoucna připravena poskytnout stejnou službu i lidem se set-top-boxy a digitální televizory jiných výrobců. O nasazení této služby pro další značky přijímačů, případně i videorekordérů bude Česká televize průběžně informovat, uvedl dnes tiskový mluvčí ČT Martin Krafl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).