Hlavní navigace

Multiplex 4 pro Pardubicko má výluku, až do odpoledne tam nepůjde televize

29. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Při plánované výluce bude provedena pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací techniky.

Údržbovou přestávku multiplexu 4 naplánoval na dnešní den v lokalitě Pardubice – Slatiňany jeho operátor, společnost Digital Broadcasting ostravského podnikatele Radima Pařízka. Výluka vysílače potrvá v době od sedmi do čtrnácti hodin a bude se týkat konkrétně stanic Nova Cinema, Fanda, Smíchov, Telka, Relax Pohoda, Rebel a Rádia Čas. Multiplex 4 funguje pro Pardubicko na kanálu 48 s horizontální polarizací a výkonem necelých 20 kW. Nadále budou v této lokalitě po dobu údržbové přestávky fungovat multiplexy 1 až 3 Českých Radiokomunikací a také její Regionální síť 8.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Zakladatel Galaxie a TV3 Kindernay rozjíždí na východě Čech televizi Zubr

Zajímavostí je, že na Pardubicku probíhá tento týden už druhá údržbová přestávka týkající se VKV. Pokud by byla řeč i o VKV, tak dokonce třetí. Výluku naplánovaly na středu 28. května i České Radiokomunikace. Úsilí techniků se tentokrát upnulo k vysílači Pardubice – Krásné. V době od 6 do 15 hodin nebyl dostupný signál pozemní digitální televize a od 10.00 pak i VKV rozhlasu. Při plánované výluce v lokalitě Pardubice – Slatiňany bude provedena pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací techniky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).