Hlavní navigace

Multiplex 4 potvrdil dohodu s ČT, nabídne zbytek Eura a olympiádu v HD kvalitě

20. 6. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Diváci, kteří už přijímají multiplex 4, budou moci v HD kvalitě sledovat již čtvrteční čtvrtfinálový zápas fotbalového Eura mezi Českem a Portugalskem

Atraktivním programem, kvůli kterému si diváci přetočí antény na vysílače multiplexu 4 a který v úterním rozhovoru pro DigiZone.cz sliboval provozovatel této vysílací sítě Radim Pařízek, je sportovní kanál ČT 4 HD. Pařízkova firma Digital Broadcasting dnes oficiálně potvrdila dohodu s Českou televizí o zařazení tohoto programu do své programové nabídky. Stalo se tak ještě před pondělním restartem celé sítě a rozšířením na další vysílače, aby multiplex 4 stihnul v HD kvalitě nabídnout zítřejší fotbalový zápas Česko – Portugalsko.

K TÉMATU: ČT 4 HD vstoupila do multiplexu 4. Oficiálně ji začne šířit v pondělí

„Česká televize umožnila firmě Digital Broadcasting s.r.o. šířit v rámci Multiplexu 4 (digitální pozemní šíření televizních programů), od příštího pondělí 25. června 2012 program ČT 4 HD, který v této době zprostředkovává přenosy z fotbalového šampionátu Euro 2012 a který bude i hlavním vysílacím kanálem pro přenosy z letních olympijských her 2012 v Londýně,“ stojí v tiskové zprávě společnosti, kterou serveru DigiZone.cz poskytnul sám Pařízek.

ROZHOVOR: Radim Pařízek: Chystáme překvapení, kvůli kterému lidi přeladí na multiplex 4

„Diváci si mohou v průběhu pondělka naladit tento program v širších lokalitách všech 13-ti krajských měst včetně území Středočeského kraje. Ale již zítřejší zápas Česko – Portugalsko je možné sledovat v Multiplexu 4, ale pouze v Praze, Brně a Ostravě do pondělního rozjezdu celé vysílací sítě 4,“ dodává Digital Broadcasting. Diváci si ale musí na svých set-top-boxech nebo televizorech s digitálním tunerem spustit vyhledávání programů, aby se jim nový kanál načetl do programové nabídky.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Olympiáda v HD kvalitě přes terestriku? Nakonec by mohla být v multiplexu 4

ČT 4 HD ovšem neuvidí všichni diváci v dosahu signálu multiplexu 4. Pokud nemají přijímače, které jsou minimálně HD ready (nebo Full HD) a nezvládají příjem signálu v kompresním standardu MPEG-4 (multiplexy 1 až 3 vysílají v kompresi MPEG-2), mají smůlu. Operátor multiplexu 4 slibuje, že během olympiády vysílání HD programu ČT zachová. „Podobný bonus nabídne Česká televize svým divákům prostřednictvím multiplexu 4 i v průběhu Olympijských her Londýn 2012 a to na dvou HD kanálech,“ uvedl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).