Hlavní navigace

Multiplex 2 posílí o dva dokrývače v západních Čechách: Nýrsko a Rotavu

24. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
24. 3. 2010

Do konce března spustí digitální televizní síť 2 s pěti nejsledovanějšími komerčními televizemi dva nové dokrývače. Jeden z Nýrsku na Sušicku a druhý v Rotavě v Krušných horách. Informovaly o tom České Radiokomunikace, které jsou provozovatelem této digitální sítě. Celkový počet dokrývačů multiplexu 2 tak vzroste na osm.

K TÉMATU: ČTÚ zjistil nedostatečné pokrytí DVB-T signálem v Nýrsku

Tipy C

V obou oblastech se díky členitému terénu mohly vyskytnout komplikace s příjmem digitálního vysílání, proto jsme se zákazníky multiplexu 2 dohodli spuštění digitálních dokrývačů v těchto lokalitách, vysvětlil Kamil Levinský, ředitel pro transformaci Českých Radiokomunikací. Rozhodnutí předcházelo důkladné změření úrovně pokrytí signálem.

V Nýrsku bude dokrývač vysílat z kopce Suchý Kámen na kanále 48 a primární signál bude přijímat z domažlického vysílače Vraní vrch. V Rotavě je dokrývač přímo na okraji obce, primární signál bude přijímat z vysílače Klínovec, kde multiplex 2 vysílá na kanálu 66, a šířit ho bude na kanálu 35. Ze stejných dokrývačů již vysílá veřejnoprávní multiplex České televize: v Nýrsku na kanálu 34 a v Rotavě na kanálu 36.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).