Hlavní navigace

Multiplex 1 začne v březnu vysílat z ostravských Hošťálkovic, doplní Hladnov

22. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
22. 1. 2009

DOPLNĚNO 1. března začne Česká televize digitálně vysílat v Ostravě ze stanoviště Hošťálkovice svůj multiplex 1 veřejné služby. Doplní tak současný vysílač Hladnov, z něhož bude multiplex 1 vysílat dál a s Hošťálkovicemi vytvoří jednofrekvenční síť na kanále 54 (původně jsme psali, že z Hladnova už ČT digitálně vysílat nebude). Hošťálkovice budou vysílat sníženým výkonem 14 kW, v listopadu přejdou na plný výkon 100 kW. ČT tak urychlí start digitálního vysílání z tohoto vysílače o více než rok. Původně bylo šíření signálu z Hošťálkovic naplánováno až na 31. května 2010 s horizontální polarizací.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Jak se liší pokrytí všech čtyř multiplexů v Ostravě?

Tato skutečnost je tak dobrou zprávou pro obyvatele Opavska, kterým s přechodem na novou kótu DVB-T vysílání multiplexu 1 zmizelo. Signál bude šířen z náhradní antény, přesně té, která sloužila pro digitální vysílání, než se přešlo na Hladnov. Žádný jiný multiplex z Hošťálkovic šířen nebude, půjde pouze o síť 1. Ostatní multiplexy by měly začít z této lokality vysílat až od roku 2011. Vrtulník Kamov Ka-32 vymění vysílací anténu dříve, než se plánovalo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).