Hlavní navigace

Ministr kultury SR: Skončí Trojka Slovenské televize i Rádio_FM

12. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 10. 2010

AKTUALIZOVÁNO Z tiskové zprávy, kterou dnes vydalo Ministerstvo kultúry a cestovného ruchu Slovenskej republiky, vyplývá, že dojde nejen k redukci okruhů tamní veřejnoprávní televize, ale také rozhlasu. Počet stanic STV se tedy z plánovaných čtyř, se kterými se počítalo při procesu zavádění digitální terestrické televize, sníží na pouhé dva. Znamená to tedy, že bude muset dojít k zániku současného sportovního okruhu Trojka.

K TÉMATU: Slovenská televize a rozhlas se sloučí

BRAND24

Změny ale dopadnou také na Slovenský rozhlas. Ten bude mít místo stávajících šest okruhů pouze čtyři. Cílem tohoto modelu je posílení postavení médií veřejnoprávní služby, uvedl dle agentury TASR v tiskové zprávě ministr kultury a cestovního ruchu Daniel Krajcer. Tento plán je bohužel jedinou možností, jak zachránit veřejnoprávní STV, která se nachází v katastrofální situaci. Vláda také počítá s volbou jejího nového generálního ředitele. K ní by mohlo dojít již v prosinci.

AKTUALIZOVÁNO 12:00 – Dle posledních informací z tiskové konference Ministerstva kultúry a cestovného ruchu SR, které zveřejnil server Mediálne.sk, má skončít kromě STV Trojky také veřejnoprávní rozhlasový okruh Rádio_FM a zahraniční vysílání Radio Slovakia International.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).