Hlavní navigace

Mimořádné zpravodajství ČT 24 a TA 3 v grafice. Poznejte rozdíly

13. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 4. 2010

DOPLNĚNO Nápadně podobné si bylo během mimořádného zpravodajství grafické zpracování lišt stanic ČT 24 z Česka a TA 3 ze Slovenska. Server DigiZone.cz na to upozornil jeho externí spolupracovník Čestmír Polák. Shodný byl v podstatě žlutý banner s černým textem, který použila slovenská televize pro oznámení o mimořádné zprávě, ČT 24 pak pro stručný popis toho, co se stalo.

Druhý banner (informační pruh) pak kombinoval bílou a černou barvu. Zatímco TA 3 sem umístila informaci o tom, o čem zpráva je, tuzemská stanice prostor využila například pro stručné vyjádření k dané problematice. Shodný je v podstatě i třetí informační pruh. Oba kanály se sice na grafice shodly, ovšem informačně vždy bannery naplnily jinak. ČT 24 tuto grafiku použila poprvé v únoru, např. při jednání sněmovny, tiskových konferencích a podobně. Při návštěvě prezidentů Obamy a Medveděva doplnila do bannerů také aktuální dění. TA 3 vizuál inovovala v lednu a bude na něm pracovat ještě v průběhu celého roku.

BRAND24

O této shodě vím, neboť tato barevná kombinace a členění vychází z mé vize, která se bude dále rozvíjet, upozornil na základě této zprávy server DigiZone.cz ředitel zpravodajství České televize Milan Fridrich.


Porovnejte si informační bannery kanálů TA 3 a ČT 24. Kliknutím na obrázek ho zvětšíte.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).