Hlavní navigace

Milan Fridrich kritizuje podobu Událostí, hlavních zpráv České televize

24. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 8. 2011

Současná podoba Událostí, hlavní zpravodajské relace České televize je tragická a potřebuje okamžitou změnu. V rozhovoru pro server Lidovky.cz to řekl Milan Fridrich, výkonný ředitel divize Nová média ČT, který do července loňského roku vedl zpravodajství ČT a byl tedy přímo odpovědný i za Události. To, co se děje kolem Událostí, je tragédie. Veřejná služba musí v hlavním vysílacím čase umět zaujmout diváka, říká nyní Fridrich.

ROZHOVOR: Uvažujeme o jiných Událostech pro ČT 1 a ČT 24, říká šéf zpráv Karel Novák

Situace okolo Událostí je podle šéfa Nových médií ČT paradoxní, protože ČT 24, která je produkuje, má největší a nejprofesionálnější zpravodajský tým v zemi. ČT 24 je úspěšná. Dokázala bez zaváhání zvládnout prezidentskou volbu, návštěvy amerického prezidenta, papeže, dramatické aktuality, několikadenní mimořádné vysílání. A s vysokou sledovaností, popisuje Fridrich.

BRAND24

ROZHOVOR: Možná skončím na mateřské, připouští šéf Nových médií ČT Milan Fridrich

Není problém Události pozvednout, ale musí se s tím už konečně začít. Jejich reformu jsem dal do kupy loni na jaře, pak jsem ale dostal úkoly v nových médiích. ČT má na to, aby Události byly stejným úspěchem jako je ČT 24, jen se musí chovat jinak, dodal šéf Nových médií ČT. Již v minulosti Fridrich řekl, že jako ředitel zpravodajství ČT měl ambici Události změnit, ale jakýkoli zásah do hlavní zpravodajské relace odmítal generální ředitel ČT Jiří Janeček. Ten však letos na jaře vyzval nynější vedení ČT 24, aby Události inovovalo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).