Hlavní navigace

Microsoft omezuje funkce programu Skype pro TV. Měl by ale stále fungovat

7. 7. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Skype
Pokud jste používali či používáte pro videokomunikaci Skype v televizoru, výrobce oznámil, že od července omezuje jeho funkce. Je to další krok před jeho úplným zrušením.

Koncem března jsme, na přání jednoho z vás, zmapovali situaci kolem známého komunikačního programu Skype v televizorech masových výrobců. V krátkosti shrnuto, podpora ze strany Microsoftu byla ukončena a firma se rozhodla věnovat vývoji jen u mobilní aplikace. Nyní tak výrobce navazuje na předchozí oznámení a upřesňuje ho.

Například Samsung nám letos v březnu sdělil, že od 2. června 2016 nebude služba na jeho Smart TV vůbec dostupná. Firma se tak prý rozhodla proto, že Skype (Microsoft) už nebude pokračovat ve vývoji a v poskytování podpory, což by mohlo ohrozit spokojenost zákazníků. (Pokud vám ještě funguje, dejte vědět.)

K TÉMATU: Skvělá zpráva! Skype v televizorech Panasonic bude už na jaře dostupný i v České republice (2. 2. 2010)

Skype končí ve Smart TV. Microsoft zastavuje podporu (22. 3. 2016)

Na začátku července 2016 Microsoft zaslal těm, kteří užívali Skype pro TV, včetně mne, krátké sdělení. Praví se v něm následující (redakčně kráceno): Všimli jsme si, že jste dříve používal(a) Skype na vašem televizoru. Tento e-mail přináší důležité servisní oznámení o aplikaci Skype pro TV. Vždy jsme se snažili nabízet skvělé možnosti volání z televizoru. V průběhu let jsme ale zjistili, že se změnil způsob, jak lidé Skype v obývacím pokoji používají – mnoho z nich používá mobilní telefony nebo tablety.

Tak začíná zpráva a pokračuje výčtem funkcí, které jsou od 1. července 2016 u Skype pro TV omezeny.

BRAND24

„…a proto již nadále nebudeme podporovat Skype pro TV. To znamená, že aplikace pro TV již nebude dostávat aktualizace a budou v ní k dispozici jen omezené funkce – než bude v budoucnu ze zařízení odebrána. Mezi funkce, kterých se to v současnosti týká, patří: 

  • Nelze se přihlásit pomocí účtu Microsoft.
  • Není již možné změnit heslo na televizoru.
  • Nelze přijímat příchozí skupinové hovory.

Omlouváme se za případné vzniklé potíže. Pokud chcete i nadále využívat všechny funkce Skypu, můžete si zdarma stáhnout Skype na svém notebooku, tabletu nebo mobilním telefonu.“

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).