Hlavní navigace

Michel Fleischmann: Chceme nové licenční řízení na digitální televize

17. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
17. 4. 2007

Pokud by Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) nezopakovala výběr držitelů šesti licencí pro nové digitální televizní programy ze všech účastníků řízení, trvá mediální skupina Lagardere na vypsání zcela nového konkurzu. Serveru DigiZone.cz to řekl prezident Lagardere CZ Michel Fleischmann. Firma usilovala o licence pro ženskou stanici TF1 a lifestylový program TE2, inspirované rozhlasovými stanicemi Frekvence 1 a Evropa 2, ovšem neúspěšně.

Fleischmann odmítá připravovanou novelu vysílacího zákona, která by umožnila přidělit šestici původních vítězů licenčního řízení „přechodné digitální licence“ a umožnila jim tak zahájit vysílání, aniž by byl spor o platnost jejich licencí vyřešen. Použití jakéhokoli účelového právního nebo legislativního instrumentu, který by měl zachraňovat zmařenou pozemní digitalizaci, nám nepřipadá šťastné a zadělává na další spory a konflikty, míní Fleischmann.

BRAND24

Vždyť proběhlé licencování pozic v DVB-T bylo podle názoru soudu v rozporu se zákonem, a proto by mělo být vypsáno nové řízení. Našim cílem je pak v tomto novém licenčním řízení regulérně uspět, dodal šéf české pobočky francouzského mediálního domu Lagardere.

Čtěte také: Další spor o digitální licence: z koho má rada vybírat?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).