Hlavní navigace

Metropol TV zahájila zkušební provoz v multiplexu 4 v Praze, Brně i Ostravě

18. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
18. 4. 2011

UVNITŘ FOTO Regionální televize Metropol TV, která je orientovaná výhradně na informace z hlavního města, míří do multiplexu 4. Dnes dopoledne se objevila v této síti pozice označená jako Metropol TV (MPEG-2). Zájemci se dále dozvědí o tom, že stanice zde zahájí vysílání v květnu a bude určena všem divákům, kteří se zajímají o dění v hlavním městě.

Z ARCHIVU: Telefónica ukončila vysílání kanálu O2 Info v terestrickém multiplexu 4

Metropol TV obsadila pozici po vyřazeném programu O2 Info, kde společnost Telefónica O2 nabízela služby spojené s jejím IPTV produktem O2TV. K ukončení vysílání stanice v multiplexu 4 došlo letos k poslednímu lednu. Podle Jiřího Němečka, který stojí také za projektem Retro Music TV, by se měl program kromě Prahy objevit také v Brně a Ostravě (hovoří se i o znovuspuštění sítě v Plzni), kde společnost se svou sítí působí, což by tento program katapultovalo také do kategorie nejen lokálních stanic. Ekonomický deník E15 uvádí, že novým většinovým vlastníkem stanice se stal bývalý uhlobaron a odborář Luboš Měkota.

Parametry příjmu (Praha): 64. kanál (818 MHz), Video PID 2075, Audio PID 0 (No Data), Teletext NE, PMT PID 2076, PCR PID 2075, Service ID 3, Stream ID 1025, ID Metropol TV (MPEG-2).

DT24

Zkušební obrazovka TV Metropol v multiplexu 4. (Screenshot: au­tor)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).