Hlavní navigace

Městský soud přijal žalobu firmy Minority, už jmenoval senát

22. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
22. 7. 2008

Žaloba společnosti Minority proti únorovému rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o udělení kompenzační licence pro celoplošné zemské digitální vysílání televizi Barrandov padla na úrodnou půdu. Městský soud v Praze již jmenoval k věci soudní senát a vyzval žalující stranu k úhradě poplatku za žalobu. Serveru DigiZone.cz to řekl zástupce firmy Minority Jiří Chvojka.

BRAND24

Poplatek jsme již uhradili. Není tedy pravda to, co minulý týden říkal předseda RRTV Václav Žák, že naše žaloba není legitimní, uvedl Chvojka. Podle Žáka radní pouze naplnili literu zákona, protože novela vysílacího zákona platná od letošního ledna umožňuje šestici původních vítězů licenčního řízení na první digitální televize žádat o vydání tzv. kompenzační licence.

Minority byla jednou ze společností, které v licenčním řízení neuspěly a napadly jeho výsledek u soudu. Ten pak průběh soutěže zpochybnil a zrušil udělené licence. Novela, která těmto vítězům licence vrací ze zákona, tak fakticky přerušila soudní spor, který se táhl přes dva roky a jehož výsledek nebyl jednoznačný.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).