Hlavní navigace

Markíza vstupuje do digitální terestrické sítě na Slovensku

4. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 6. 2010

Slovenský telekomunikační operátor Towercom, tamní obdoba Českých Radiokomunikací, dnes zařazuje do nabídky digitální terestrické sítě komerční televizi Markíza. Stane se tak náhradou za konkurenční JOJ Plus a veřejnoprávní sportovní okruh Trojka. Tyto programy se objeví později v dalších multiplexech, jejichž realizace je v současné době v přípravě.

TIP: Přijímáme zemskou digitální televizi od sousedů: Slovensko

Jsme radi, že jsme se dohodly se společností Markíza-Slovakia k oboustranné spokojenosti. Z našeho pohledu nic nebráni úspěšnému přechodu z analogového terestrického vysílání na digitální, uvedl předseda představenstva společnosti Towercom Roman Fischer. V průběhu tohoto měsíce zároveň dojde k rozšíření digitálního vysílání o další čtyři lokality – Banská Štiavnica, Borský Mikuláš, Trenčín a Uhrovec. V současné době obsahuje první slovenský digitální terestrický multiplex stanice Jednotka, Dvojka, Markíza a TV JOJ.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).