Hlavní navigace

Mediálne.sk: Markíza uvažuje o prodloužení zpráv. Přidá se i Nova?

18. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 7. 2007

Až na hodinu by mohla od září protáhnout večerní zpravodajský blok nejsledovanější slovenská komerční televize Markíza, kterou pojí stejný vlastník, bermudská společnost CME, s českou televizí Nova. Podle serveru Mediálne.sk jde o jednu z největších uvažovaných změn v programu Markízy pro sezónu 2007/08.

Markíza podle neoficiálních informací uvažuje o tom, že by její Televizní noviny, které začínají v 19:00, pokračovaly až do 19:45 a poté by následovaly zhruba desetiminutové Sportovní noviny. Nyní trvá hlavní zpravodajská relace Markízy dvacet minut, a po reklamním bloku od 19:25 televize vysílá publicistickou relaci Reflex. Ta však podle Mediálne.sk nesplnila očekávání ohledně sledovanosti a proto by se měla přesunout do podvečerního času od 18:30 hod.

Ještě před Televizními novinami, pět minut před sedmou večer, by měla Markíza vysílat Počasí. Markíza od května zavedla i odpolední První Televizní noviny, které začínají stejně jako Odpolední Televizní noviny Novy v 17:00 hod. Obě televize se inspirovaly od rumunské televize Pro TV, rovněž vlastněné CME, které šéfuje Adrian Sarbu, ředitel televizních aktivit CME v České republice, na Slovensku a v Rumunsku.

BRAND24

Od Pro TV a jejího ředitele Adriana Sarbu zřejmě pochází i nejnovější úvaha o prodloužení stopáže Televizních novin na Markíze. Sama Pro TV totiž vysílá hlavní zpravodajskou relaci od 19:00 do 20:00 a poté následuje ještě půlhodinové sportovní zpravodajství (viz programový přehled). Podle serveru Mediálne.sk se úvahy o prodloužení Televizních novin na Markíze pojí s tím, že od září začne tato televize využívat nové zpravodajské studio.

Nové studio i newsroom pro zpravodajství připravuje také televize Nova. Od září by z něj měla zkušebně vysílat Televizní noviny ve vysokém rozlišení obrazu. Pokusí se také Nova zhodnotit nové zpravodajské centrum a oblíbenost Televizních novin prodloužením hlavní zpravodajské relace?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).