Hlavní navigace

Majitel TV Barrandov Chrenek: Letos to bude už bez finanční injekce

12. 1. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
12. 1. 2011

S finanční pomocí akcionářů na krytí případných provozních ztrát letos nemůže počítat televize Barrandov. Lidovým novinám to řekl její majitel Tomáš Chrenek, který zároveň vlastní i Filmové ateliéry Barrandov, v jejichž pražském areálu stanice sídlí. Pokud se věci budou vyvíjet způsobem, jakým se vyvíjely doteď, a televize se bude držet minimálně na té úrovni, kde je v současnosti, tak letos nepočítáme s dalším finančním vstupem akcionářů, uvedl.

K TÉMATU: Majitel TV Barrandov ztrojnásobil základní jmění televize na 600 milionů Kč

TV Barrandov sice bude nadále ve ztrátě, kterou si vytvořila za předchozí dva roky a která podle ekonomického deníku E15 dosahuje 826 milionů korun, neměla by ale dále vytvářet další dluhy. Televize má ztrátu ze začátku, ta ztráta je logická, to je v podstatě povahou byznysu. Tato generovaná ztráta se samozřejmě přenáší do dalších období, ale televize již přestane vytvářet ztrátu, potvrdil Chrenek.

ČTĚTE TAKÉ: TV Barrandov navýší kvůli nákupům pořadů základní jmění o 200 milionů Kč

Za dvouletou existenci televize museli akcionáři Barrandovu pomáhat mimořádnou finanční injekcí hned dvakrát. Poprvé v únoru 2009, měsíc po jejím startu, od nich získala 400 milionů korun, dalších 200 milionů Kč na program dostala loni v létě. Původní počáteční investice do startu nové digitální televize dosáhla jedné miliardy korun. Chrenek je nicméně s výkony Barrandova spokojen a říká, že nyní už bude záležet na kvalitě programu, který k televizi přitáhne další diváky.

NAPSALI JSME: Loňské výdaje TV Barrandov? Necelá půlmiliarda. 300 milionů na program

Sledovanost TV Barrandov se ke konci roku výrazně blížila již k šesti procentům. Já bych tento rok viděl jako naprosto zásadní z pohledu profesionality zaměstnanců a programové skladby. Při současném procentu pokrytí digitálního vysílání je pro nárůst sledovanosti mnohem důležitější úprava a zkvalitnění programové skladby než dotažení pokrytí, řekl Chrenek v rozhovoru pro LN s tím, že výmluvy na pokrytí by nyní už byly alibistické. Je to o vnitřní cizelaci nebo zatraktivnění programové skladby, dodal.

BRAND24

ROZHOVOR: Ředitelka TV Barrandov: Plán pro rok 2011? Chceme podíl na divácích 7 až 8 %

První rok vysílání Barrandova byl podle Chrenka cestou „pokus – omyl“, přičemž televize udělala více pozitivních než negativních kroků. Pokud jsme dosáhli takové sledovanosti, tak si myslím, že těch omylů bylo daleko méně než pozitivních kroků. Po odborné stránce to nechci hodnotit – nejsem televizní typ a na televizi se dívám minimálně. Posouzení programové skladby nechám na odborníky, uvedl Chrenek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).