Hlavní navigace

Majitel SPI spustí na českém a slovenském trhu 4 nové programy

27. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 8. 2009

Majitel společnosti SPI International Ivan Hronec připravuje spuštění čtyř nových satelitních a kabelových programů na českémslovenském trhu. Hronec získal prostřednictvím společnosti FILM EUROPE, s.r.o., licenci k provozování programů Muzika CS, Kino CS, Doku CS a EUROPA CINEMA. Vyplývá to ze zápisu z úterního zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Výkonná ředitelka SPI International Ivana Sulíková zatím nechtěla prozradit podrobnosti kolem nových programů, serveru Digizone.cz ale potvrdila, že jejich spuštění je otázkou nejbližší doby. Momentálně se nemůžeme vyjádřit k projektům podrobněji protože čekáme na doručení rozhodnutí RRTV. Můžu ale potvrdit, že s těmito projekty počítáme a chceme je uvést na trh v nejbližší době, uvedla Sulíková.

Tipy C

Dodala, že obsah bude reflektovat názvy programů. Muzika CS by tak měla být zaměřená na českou i slovenskou hudbu, Kino CS by mohlo být jistou obdobou CS Filmu, Doku CS bude sloužit jako dokumentární program a Europa Cinema by mohl přinést zajímavé snímky z produkce jednotlivých zemí starého kontinentu. Máme k dispozici další obsah a tyto kanály dokážeme zaplnit atraktivním programem, dodala Sulíková.

Společnost SPI International na českém i slovenském trhu nyní provozuje čtyři programy – Filmbox, Filmbox Extra, Filmbox HD a Nostalgia TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).