Hlavní navigace

Majitel Novy se chystá investovat v Evropě téměř osm miliard korun

12. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 3. 2008

Bermudská společnost CME připravuje výraznou investici do šesti evropských zemí, ve kterých působí. Majitel české NovyGalaxie sport a slovenské Markízy si na investice vyčlenil 475 milionů dolarů (7,76 miliard korun). Za ty si chce v první řadě odkoupit zbývající menšinové podíly akcionářů v ukrajinské televizi Studio 1+1. Peníze ale mají posloužit i k hledání dalších příležitostí, a to nejen na Ukrajině, nýbrž v celém regionu střední a východní Evropy. Informuje o tom server BroadbandTVNew­s.com.

CME působí kromě České republiky, Slovenska a Ukrajiny i v Rumunsku, Chorvatsku a Slovinsku. Jméno majitele Novy se začalo skloňovat také v souvislosti s prodejem internetových portálů Centrum a Atlas působících v Česku a na Slovensku. Oba sice koupil fond Warburg Pincus, podle názorů některých analytiků mohl být tento zájemce ale pouze prostředníkem a portály mají skončit právě v majetku CME. Spekulaci podtrhuje fakt, že CME se záměrem posílit svoje internetové aktivity nijak netají, a také to, že se jí v Česku ani na Slovensku zatím nedaří dostat se mezi přední internetové hráče.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).