Hlavní navigace

Majitel CS Filmu rozšiřuje aktivity na internetu a slibuje nového partnera

30. 3. 2011
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
30. 3. 2011

Výrazně aktivnější na internetu než v televizním vysílání je v posledních měsících provozovatel placeného filmového kanálu CS Film, Československá filmová společnost zastupovaná Leošem Pohlem, bývalým předsedou představenstva Czech Digital Group (CDG), provozovatele pozemního multiplexu 3, a někdejším jednatelem satelitní služby CS Link. Tento týden firma spustila web www.csmini.cz jako podporu své dětské televize CS Mini.

K TÉMATU: CS Film bude spolupracovat s Retro Music TV. Podrobnosti neuvedl

Do rodiny již patři interaktivní magazín csfmag.cz, portál csmini.cz, multimediální encyklopedie Filmy A-Z, teleshoppingový portal Filmpost.cz. Na podzim připravujeme spuštění ještě jednoho projektu, o kterém nyní ještě nechci hovořit, ale naším prvotním cílem nyní bude projekty silněji komercionalizovat. A to ať již v podobě podpory prodeje nebo placených služeb nebo inzerce, řekl Pohl v rozhovoru pro server Parabola.cz.

ČTĚTE TAKÉ: CS Film doplní další samostatný satelitní kanál, CS Mini pro děti

Na webu www.csmini.cz se podle Pohla postupně objeví programová nabídka televize CS Mini, která se zaměřuje na česko-slovenskou animovanou tvorbu pro předškolní děti, formou video on demand. Hlavním obsahem však mají být interaktivní hry z vlastní produkce. Firma na webu spolupracovala s ostravským televizním studiem Polar, které rovněž produkuje pořady pro CS Mini. Je důkazem, že i na regionální úrovni vznikají fantastické věci. Fantastické v tom, že za vynikající originální kvalitu platíme pro nás jako kabelovou/satelitní českou televizi přijatelnou cenu, vysvětlil Pohl.

NAPSALI JSME: Videotéku má také kanál CS Film, ale jen na Slovensku

Za vlajkovou loď Československé filmové společnosti považuje Pohl internetový magazín www.csfmag.cz. Jedná se nejen o interaktivní webový magazín o českém a slovenském filmu, plný videí a článků, ale i o televizní pořad s týdenní periodicitou, který se těší mimořádné divácké oblibě, říká. Dalším výrazným projektem je multimediální encyklopedie Filmy A-Z umístěná na webu televize CS Film. Koncem loňského roku jsme spustili teleshoppingový portal www.filmpost.cz, který je provázán s vysíláním CS Filmu a obsahuje nabídku známých českých filmů a seriálů na DVD. Portál je zároveň agregátorem objednávek na tato DVD, doplnil Pohl.

Z ARCHIVU: CS Film změní majitele, zájem má servisní organizace Public TV

Firma původně plánovala zahájit vysílání dalšího televizního programu, hudebně laděné CS Muziky. Nakonec se z ní stal rovněž internetový portál. Nejedná se o TV kanál retro českých a slovenských písniček, ale šlo nám především o programovou nabídku písniček z českých, slovenských i zahraničních filmů. Projekt se postupně zviditelňuje nejen ve Filmových hitech, které budou později interaktivní, ale i v dalších pořadech, které postupně uvedeme nejen na CS Filmu, ale i CS Mini, říká Pohl.

BRAND24

K VĚCI: Zadlužená TV Public se spojí s další chystanou televizí, od září změní název

Na projektu CS Muzika, jehož název připomíná konkurenční kabelovou a satelitní televizi Muzika CS (vznikla později, než si Československá filmová společnost registrovala název CS Muzika), firma spolupracuje s českou hudební televizí Retro Music Television. Je velkou studnicí nejen hudebních klipů, ale především odborníků s nápady. Jsem přesvědčen, že spolupráce se bude ještě dále rozvíjet. Je to otázka nyní probíhajících jednání, doplnil Pohl, podle něhož provozovatel CS Filmu v nejbližších dnech překvapí informací o svém dalším novém partnerovi. Nebude to TV Public, která slibuje na letošní září spojení s jinou televizí a změnu svého názvu a zaměření?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).